Vår personal   Kontaktinformation   Frågor & Svar
 
 
   

Vanliga frågor och svar.
Har du andra frågar som inte finns med här, kontakta oss!

 
   

Om man är listad/tillhör en privat eller landstingsägd hälsocentral, kan man ändå söka hjälp hos er?

-Ja, hos oss kan du få hjälp med influensavaccination, alla typer av friskintyg (t.ex. C-körkort), olika intyg till försäkringsbolag och företagshälsovård. Om du har en privat sjukvårdsförsäkring kan du också nyttja den hos oss. Du kan nästan alltid få en läkartid samma dag som du ringer! Det spelar ingen roll vilken hälsocentral du tillhör/är listad på. Det har heller ingen betydelse var du bor.

Kan man lista sig på er mottagning?

-Eftersom vi är en mindre läkarmottagning så ingår vi inte i det så kallade vårdvalet som i stället omfattar större enheter sk. hälsocentraler. Vi har därför inget listningssystem som du behöver tänka på. Behöver du hjälp med influensavaccination, friskintyg (t.ex. C-körkort), invaliditetsintyg efter kroppsskada eller företagshälsovård så är det bara att lyfta luren och slå 10771. Vi har alltid öppen telefonlinje må-fre kl. 8-12 och må-to kl 13-16. Vill du nyttja din sjukvårdsförsäkring så ringer du ditt Försäkringsbolags vårdplanering så bokar dom enkelt in en tid hos oss via webben. Vi har bokningsbara tider varje dag.

Varför skall man som företagare välja att ha sin företagshälsovård hos Dr Thun Företagshälsa & Läkarmottagning?

Som en mindre mottagning med slimmad organisation och minimal administration kan vi erbjuda konkurrenskraftiga priser.

Du betalar för de tjänster du nyttjar t.ex. per utförd hälsoundersökning- inga årspremier eller andra dolda avgifter. Vidare kan anställda hos helkunder (företag som har hälsoundersökningar för alla sina anställda hos oss minst vartannat år) vid de flesta sjukdomar bara genom att lyfta luren få en mycket snabb tid för läkarbesök till en kostnad av 200 kr, det vill säga samma pris som på privata eller landstingsägda hälsocentraler.

I Piteå har Dr Thun Företagshälsa & Läkarmottagning med andra ord en unik kombination av hälsoundersökningar och sjukvård för företag. Att ha friskvård (t.ex. hälsokontroller) och sjukvård på samma ställe ger förstås särskilt goda förutsättningar för kontinuitet och hög kvalitet i vården. Ni får alltid träffa samma läkare och personal, det bygger förtroende och trygghet för dig och dina anställda.

Tack vare allt större efterfrågan på våra företagstjänster har vi nu etablerat samarbete med beteendevetare, leg. psykoterapeut, ergonom, naprapater, arbetsmiljöingenjör & yrkeshygieniker för att fullt ut kunna möta dina behov som företagskund. Vi har också ett gott samarbete med Piteås sjukgymnaster. Läs mer HÄR

Utfärdar ni läkarintyg t.ex. för C-körkort?

Ja, vi utfärdar alla tänkbara friskintyg, även de som kräver arbets EKG (som vi själva utför på mottagningen). Vår läkare är även EDTC behörig dykläkare. Han är också flygläkare klass 2 samt certifierad för lokförarintyg och offshore/petroleumarbete. Vidare är han behörig att utfärda alla tjänstbarhetsintyg inom arbetslivet enligt Arbetsmiljöverkets AFS 2005:6

Önskas tid hos läkare för intyg redan idag? Vi fixar det!  Ring 10771, öppen telefonlinje måndag-torsdag kl 8-12 och 13-15, fredag kl 8-12. Inget krångligt återuppringningssystem!  Läs mer HÄR

Jag har en sjukvårdsförsäkring via min arbetsgivare. Kan jag nyttja den hos er?

Absolut, vi kan ordna en tid hos vår läkare redan idag! Det spelar ingen roll vilken hälsocentral du är listad på eller tillhör. Du är alltid välkommen att nyttja din försäkring hos oss. Vi har samarbetsavtal med alla försäkringsbolag i branschen. Ring deras vårdplanering så bokar de en läkartid hos oss redan i dag via ett smidigt webbokningssystem. Läs mer HÄR

Varför skall man som privatperson välja Dr Thun Företagshälsa & Läkarmottagning?

Vi vet att hög tillgänglighet är viktigt när man vill ha hjälp med ett friskintyg (ex C-körkort) eller nyttja sin privata sjukvårdsförsäkring. För dessa tjänster kan vi med få undantag hjälpa dig den dag du själv önskar.

Du får alltid träffa samma läkare vilket är en förutsättning för att verkligen kunna garantera kontinuitet, god kvalitet och hög patientsäkerhet.

Vi har alla många år i yrket vilket innebär att vi har den erfarenhet och kompetens som krävs för att ge dig den vård du är värd och förväntar dig.

Du slipper telefonsvarare och återuppringningssystem. När du ringer 10771 är det alltid någon av oss som svarar. Telefonlinjen är öppen måndag-torsdag kl 8-12 och 13-15, fredag kl 8-12. Lunch kl 12-13.

Vi tror också att en mindre mottagning kan ge det där lilla extra vad gäller service och personligt bemötande som man som patient uppskattar så mycket.

Är ett vanligt läkarbesök dyrare hos er än på den vårdcentral man tillhör/är listad på?

-Nej, patientavgiften på 200 kr är densamma och frikort gäller. Barn och ungdomar 0-19 år är gratis.